+ Gasztro

Szőke András többmilliós szerződést kötött a Földművelésügyi Minisztériummal

szőke andrás

Szőke András filmrendező tavaly áfával együtt 5 millió forintért népszerűsítette a háztáji gazdálkodást és az úgynevezett sertésstraté­giát.

Szőke András filmrendező tavaly áfával együtt 5 millió forintért népszerűsítette a háztáji gazdálkodást és az úgynevezett sertésstraté­giát.

Úgy látszik, nagyon komolyan veszik a sertésstratégiát, 2013 karácsonya előtt közöltünk egy cikket, amelyben a vidékfejlesztési miniszter arra szólított fel, hogy együnk évi 3 kilóval több disznóhúst:

Mert ha évente 3 kilóval többet eszünk, akkor föllendül a sertéságazat. Pillanatnyilag évi 25 kiló disznóhúst eszünk, ellenben a múlt század kilencvenes éveiben ennek a háromszorosát fogyasztottuk, igaz, akkoriban még egybe írtuk a lacipecsenyét. Igaza van tehát a miniszternek, ha három kilóval több disznóhúst eszünk, akkor valamicskét javulni fog a helyesírásunk, és a Lacit is kicsit közelebb írjuk majd a pecsenyéhez.

Szőke András jó humorú ember, jól áll neki a szerep. Munkájával annyira elégedett volt a minisztérium, hogy erre az évre július 31-ig újabb havi bruttó 500 ezer forintra szerződött vele – írja a blikk.hu.

A lapnak így nyilatkozott szőke András:

Járom az országot, beszélgetek falusi emberekkel. Részt veszek rendezvényeken, videókat, animációkat csinálok, megosztom ezeket a közösségi oldalon, videomegosztó portálon. Nemrég Abádszalókon vágtunk disznót, az eseményen tízezer ember vett részt. Óriási élmény volt. Órákig tudnék erről mesélni, egyfajta közvetítőnek tartom magam. Előadást tartottam Devecserben a lomis piacon. Tavaly 16 hátrányos helyzetű településen jártunk, iskolás gyerekeknél. Ilyenkor játékos, köz­érthető módon mesélünk egy-egy érdekesebb történetet.

További részletek a blikk.hu oldalán.

A franciák világhírű sertésimitátoráról itt olvashatsz.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. zsoltu szerint:

    Annyira szép, amikor egy elvileg kult oldal Blikket tekint hírforrásnak és kicsit átrágva reciklálja annak nem ellenőrzött állításait, miközben kb 2 perc elérni Szőkét és esetleg őt magát megkérdezni, élve a gyanúperrel, hogy a Blikk netán nem pontos.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top