+ Életmód

Ferenc pápa ma bűnözőkkel ebédel

pápa

Nagy a biztonsági készültség Nápolyban. Ferenc pápa az elszegényedett területek meglátogatása után HIV-fertőzöttekkel és melegekkel ebédel.

Nápolyban rendkívüli biztonsági készültség lépett életbe: az utcákon 3000 rendőr és csendőr, a tetőkön mesterlövészek, a nápolyi öbölben hadihajók biztosítják Ferenc pápa és a Nápoly utcáin és terein őt váró, több mint egymilliósra becsült tömeg védelmét.

– adta hírül az MTI.

Nápolyba utazik ugyanis a pápa, ahol első állomása  Scampia hírhedt negyede lesz, amely az egymilliós dél-olasz város legsúlyosabb problémáinak a jelképe. Olaszországban Scampia kerületében a legmagasabb a munkanélküliség és Scampia a camorra nápolyi szervezett bűnözés fellegvára is. Ferenc pápa Scampia utcáin találkozik az itt élőkkel.

A Nápoly főterén bemutatott misét követően Ferenc pápa a Poggioreale börtönben ebédel a rabokkal. Az ebédet a rabok készítik és az 1900 fogvatartottból kilencvenen vesznek részt a pápával tartott ebéden. Közülük tíz rab a börtönnek abból a szárnyából érkezik, ahol a transzexuálisok, melegek és HIV-fertőzöttek töltik büntetésüket.

Délután pedig Ferenc pápát a nápolyi székesegyházban várják. A hívők reménye az, hogy Ferenc pápa érkezésére megolvad Nápoly védőszentjének, San Gennarónak az itt őrzött vére. Később az egyházfő betegekkel, majd a nápolyi tengerparti sétányon fiatalokkal és családokkal találkozik.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Jenny Thalia szerint:

    ja, a bíborosokkal :-DDDD

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top