+ Irodalom

Jól teszed, ha elhagysz egy könyvet

könyvet

A legszívesebben elveszített könyvek szerzői közt élen jár Rejtő Jenő, de népszerű még Agatha Christie, Szabó Magda és Jókai Mór. A legtávolabbi elvesztés Franciaországban és Ausztráliában volt.

Új játéklehetőség a könyvekkel: például elveszíthetsz egyet. Hogy miért jó ez? Mert más megtalálhatja és elolvashatja.

Március 20-22-ig, egész hétvégén tart a ‘Veszíts el egy könyvet!’ játék, melyet hét éve kezdett el az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár, s mely már régóta országos méretekben zajlik. Könyvet persze az év bármely napján el lehet hagyni, időről időre megtalálnak hónapokkal azelőtt elveszített könyvet. De hogy lehet ezen kiigazodni?

A résztvevőknek semmi mást nem kell tenniük, mint regisztrálni, majd elhagyni egy könyvet, olyan helyen, ahol mások megtalálhatják: padon, tömegközlekedésen, kávéházban – bárhol.

Aki pedig megtalál egy könyvet, rögtön láthatja, hogy ez egy játék része, hiszen az elhagyó beleírja az elveszítési nyilatkozatot: ez egy elvesztett könyv, arra való, hogy megtaláld, elolvasd, és újra elveszítsd. Orosházán, a játék kiinduló városában március 20-án 16 órától felolvasással egybekötött közös könyvelhagyás is lesz.

7000 könyv került ki az utcákra az elmúlt 7 évben, ezeket többször elvesztették, s ebből 1273-at legalább egyszer megtaláltak. A legszívesebben elveszített könyvek szerzői közt élen jár Rejtő Jenő, de népszerű még Agatha Christie, Szabó Magda és Jókai Mór. A legtávolabbi elvesztés Franciaországban és Ausztráliában volt.

– mondta Buzai Csaba, a Justh Zsigmond Városi Könyvtár vezetője a Klubrádió mai adásában.

Minden hetedik könyvből hat valóban elveszik a statisztikák szerint, egy viszont tönnybire tovább éli a megtaláltatás és újra elveszés körforgását.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top