+ művészet & politika

Most ciki magyarnak lenni

Frei Tamás

Frei Tamás Amerikából írt jegyzetéből derül ki: ahogy járja a világot, mind többet kell magyarázkodnia magyarsága miatt, köszönhetően a magyar politikusok illiberális antidemokratikus világának.

Frei Tamás Amerikából írt jegyzetéből derül ki: ahogy járja a világot, mind többet kell magyarázkodnia magyarsága miatt, köszönhetően a magyar politikusok illiberális és antidemokratikus világának.

Frei Tamás akkor éppen nem volt külföldön, amikor a librariusnak adott interjút, amelyben politikai jóslatokba is bocsátkozott.

Erről így ír a Figyelőben:

Újabban sokszor átfut az agyamon, hogy elkerülendő a lesajnálást és a sokak szeméből sugárzó megvetést, azt kellene mondanom, hogy Finnországból érkeztem. És akkor megúsznám azokat a perceket, melyeket egyre többször és mind hosszabban magyarázkodással és mentegetőzéssel töltök.

Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy milyen jó is volt régen Puskás, a Rubik-kocka és az 56-os szabadsághősök országából valahová megérkezni…

Manapság viszont magyarként már különböző nyelvekre váltva csatározok az adott körben a finneknek azonnal kijáró, legalább semleges kíváncsiságért, hogy a társaságban ne én legyek a rögtön félretolt, nem is igazán kultúrembernek tartott magyar, valahonnan a Balkán-szerű mélységből.

A cikk folytatása a Figyelőben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top