+ Ajánló

Csak csajok a színpadon

hanem

Március 9-én különleges koncertre készül a csak csajokból álló HANEM zenekar. Az Átriumbeli koncert különlegességét most a vendégművészek adják.

Március 9-én különleges koncertre készül a csak csajokból álló HANEM zenekar. Az Átriumbeli koncert különlegességét most a vendégművészek adják. Az öt főből álló zenekart Molnár Piroska, Máthé Zsolt és Fekete János Jammal is, aki beatboxos tudásával gazdagítja a megszokott hangzást.

A HANEM zenekar 2011 májusában mutatkozott be egy baráti társaságban, akkor még alkalmi formációként. Tangót, sanzonokat, kuplékat játszottak: a 20. század városi folklórjának legjavából gyűjtöttek össze és dolgoztak fel néhány kedvencet. Akkor még nem tudták, hogy ennek lesz folytatása.

A zenekar tagjai: Murányi Márta; a bécsi énekszakos hallgató volt, egyben karvezetést végzett a Zeneakadémián; a zongoraművész Nádori Lídia profi műfordító; Rick Zsófia bár mindig zenével és a színházzal foglalkozott, a végén újságíró, és a kortárs írók kedvenc fotósa lett; a színész Bíró Kriszta regényei nem hiányozhatnak a könyvespolcokról; és Sváb Ági, aki meghatározhatatlan foglalkozású életművész, egyébként nagybőgős.

A zenekar tagjai mivel átlagon felül érzékenyek a közéletre, a repertoár kialakítását is ennek megfelelően alakították. A kiválasztott dalok egyre inkább új értelmezések felé fordultak. A klasszikus tangók és sanzonok mellé felsorakoztak az újrafordított világslágerek, melyeknek szövegét Parti Nagy Lajostól, Szlukovényi Katalintól és Máthé Zsolttól kapták. A madrigáltól Rammsteinig, Dietrichtől Sziámiig terjed a zenekar repertoárja. Dalaik humorral, szenvedéllyel, kikacsintással foglalják össze, hogyan élünk (vagy szeretnénk élni) Magyarországon, napjainkban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top