+ Film

Wim Wenders Oscar-jelölt filmje a magyar mozikban

wenders

Az elmúlt negyven évben a világ egyik legkiválóbb fotósa, Sebastião Salgado kontinensről kontinensre utazott az örökké változó emberiség nyomában járva. Salgado életútját fia mutatja be, valamint a rendező Wim Wenders.

Wim Wenders Oscar-díjra jelölték a legjobb dokumentumfilm kategóriában, Cannes-ban pedig elnyerte az ökumenikus zsűri különdíját A föld sója című filmjéért. A magyar mozikban a film március 12-től látható, premier előtt vetítik a Trafóban is. A film előzetese:

Az elmúlt negyven évben korunk egyik legkiválóbb fotósa, Sebastião Salgado kontinensről kontinensre utazott az örökké változó emberiség nyomában járva. Tanúja volt közelmúltunk fontos történelmi eseményeinek; nemzetközi konfliktusoknak, éhínségeknek, népvándorlásoknak. Most az érintetlen vidékek, a vad növény- és állatvilág, és a grandiózus tájképek felfedezésével tiszteleg bolygónk szépsége előtt. Sebastião Salgado életútját és munkásságát fia, Juliano mutatja be, aki apjával tartott utolsó utazásai során; valamint a rendező és fotós kolléga, Wim Wenders.

Wim Wenders nemrég Arany Medvét kapott, a nevével összeforrt Buena Vista Social Clubról tavaly nyáron írtunk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top