+ művészet & politika

Ex-miniszter börtönnaplója

Nagy Zsolt volt erdélyi távközlési miniszternek szerencséje van, mert kapcsolatban állhat a külvilággal a börtönben is. Ezt kihasználva naplót ír…

Nagy Zsolt egykori távközlési miniszter hivatali visszaélés miatt került egyelőre három hetes karantén-időszakra börtönbe. A Veled vagyunk, Zsolt! facebook-oldalon jelenik meg naplója, melyen beszámol mindennapjairól és az amerikai filmekben látott börtönöktől meglehetősen eltérő valóságról, régi hagyományokat élesztve fel ezzel.

A kb. 20 nm-es szobában van 4 db. régi, vasból készült emeletes ágy, 1 asztal, zuhany, kagyló és WC. A vastag vasajtót egy rácsos ajtó duplázza meg belülről. Az ablak mintegy 1,70 magasban van, sűrű ráccsal takarva a napfény bejutását is. Ezért nappal szinte állandóan égnie kell a szemsértő fehér neoncsőnek. Nem vagyok fázós, de így is jó pár napba került, ameddig megszoktam a szerintem alig 15 fokos hőmérsékletet.

Nagy Zsoltot úgy ítélték felsőfokon négy év letöltendő börtönbüntetésre a stratégiai privatizációs perben hogy  a bíróság elutasította az ártatlanságát bizonyító iratok bekérését és a védelem tanúinak meghallgatását. A feltételezett bűntények más személyek telefonbeszélgetéseinek lehallgatásából következtethetőek ki, Nagy Zsolt egyetlen tette vagy telefonbeszélgetése sem tartja fenn a vádat. – mondja a transindex.ro.

A nap reggel 6-kor kezdődik, 3-4 fegyőr érkezik egyszerre, egyikük egy nagy fakalapáccsal határozottan megdöngeti a rácsokat az ablakon, és megkérdezik, hogy van-e valami gond. Ezt követően csak akkor zavarnak, ha valahova el kell kísérniük. Ez a valahova lehet: ügyvédi látogatás, pszichológus, orvosi kabinet, nevelő, szociális asszisztens.

A Transindex  Nagy Zsolt elítélésével kapcsolatban szolidaritását fejezvén ki felhívást tett közzé, melyben szimbolikusan át lehet vállalni egy napot a miniszter börtönbüntetéséből. Nagy Zsolt offline mondott köszönetet a gesztusért.

nagyzsolt

Dél körül hozzák az ebédet, amit még nem kockáztattam meg.

A villanyoltás fakultatív, a szoba lakóinak a megegyezése szerint. Pontosítok: az általunk vezérelt világításról írtam az előbb, ugyanis éjjel is állandó fény van. A vaságyak nyikorgása mellé az éjszakák folyamán a más szobákból áthallatszó kiabálás, időnként verekedés zaja, „manele” éneklés társul.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top