+ Film

Most már biztos: elkészül Quentin Tarantino kiszivárogtatott filmje

Mégis elkészül Quentin Tarantino kiszivárogtatott filmje

A Hateful Eight forgatása azért különösen nagy öröm, mert Tarantino többször meglebegtette, hogy végül nem csinálja meg a filmet. Nem csoda, úgy tűnik, átok ül a rendező tervezett western-filmjén.

A Variety információ szerint, minden Tarantino-fan megnyugtatására, végül belefogott legújabb filmje forgatásába az Oscar-díjas rendező. 

A Hateful Eight (magyarul nagyjából annyit tesz, mint Utálatos nyolcas) forgatása azért különösen nagy öröm, mert Tarantino többször kétségbe vonta, hogy biztos megcsinálná a filmet. Nem csoda, úgy tűnhet, átok ül a rendező tervezett western-filmjén.

Először akkor merültek fel problémák, amikor a film címének 2012-es bejelentését követően az interneten kiszivárogtatták a Hateful Eight forgatókönyvét. Ezen a rendező olyannyira felbőszült, hogy sokáig forrongva, mint valami az internet népére lesújtó kozmikus revans, azzal fenyegetőzött, hogy már kedve sincs megcsinálni a filmet. A kedélyek végül lecsillapodni látszottak miután Tarantino élőben közvetített olvasópróbát tartott Los Angelesben, a film nyolc címszereplőjét alakító színészek részvételével: Samuel L. Jackson, Tim Roth, Bruce Dern, Michael Madsen, Walton Goggins, James Parks, Amber Tamblyn és Kurt Russell.

Ezt követte a második csapás, mikor a film előzetese is berobbant az internet mezejére. Egy telefonnal készített kalózfelvétel volt a bűnös, ami hetekig megnézhető volt a youtube-on. Tarantino megint felhúzta magát:

Ígéretet kaptunk arra, hogy az Utálatos nyolcas előzetese a Sin city: Ölni tudnál érte vetítéseivel együtt kerül a mozikba, ami király! Viszont arra is ígéretet kaptunk, hogy a trailer nem fog az interneten megjelenni. Ez már nem olyan király.

A film előzetese gyorsan le is került a youtube-ról. A pereskedő huzavonák után végül a júliusi San Diego-i Comic-Con fesztiválon jelentette be a rendező, hogy megbékélt.

A produkció Tarantino nyolcadik játékfilmje lesz. A westernek iránt rajongó rendező John Sturges A hét mesterlövészének címével játszott el, amikor a The Hateful Eight címet adta filmjének. Sturges hatvanas évekbeli klasszikus westernje Kuroszava Akira A hét szamuráj című 1954-es alkotása nyomán készült.

A film a polgárháború utáni időszakban játszódik és a a tervek szerint még idén nyáron a mozikba kerül.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top