+ Zene

Az Oasis csak a pénzért állna újra össze 

oasis

Noel Gallagher, az egykori Oasis gitárosa egy friss interjúban elmondta, csakis a pénz kedvéért állna össze régi zenekarával.

Noel Gallagher, az egykori Oasis gitárosa egy friss interjúban elmondta, csakis a pénz kedvéért állna össze régi zenekarával.

Az Oasis a kilencvenes évek legsikeresebb brit rockzenekara volt, az évtized közepén szinte bármit csinálhattak, nem tudtak hibázni. A kilencvenes években kezdődtek a problémák: az Oasis sikere mérséklődött, a tagok kábítószer-fogyasztása viszont nem igazán.

A némileg konszolidálódott Oasis végül különösebb veszteségek nélkül átvészelte az ezredfordulót és végül 2009-ben oszlottak fel a Dig Out Your Soul nagylemez megjelenése után. Liam Gallagher a Beady Eye együttesben folytatta, Noel pedig High Flying Birds néven szervezett magának kísérőzenekart.

Az Oasis történetének egyik emlékezetes epizódjáról itt emlékeztünk meg. Év végi nagy rebellis-összeállításunk itt található.

A gitáros állítása szerint az elmúlt években senki nem kereste meg őket egy esetleges újjáalakulás ötletével. Amit egyébként Gallagher elég drágára taksál, erre enged következtetni az, hogy szerinte a Glastonbury fesztivál sem tudna nekik eleget fizetni. Arra a kérdésre, hogy esetleg jótékony célokra összeállnának-e, Noel határozott nemmel felelt.

Gallagher bírálta a Stone Roses-reuniont is és az összeállás-hullámot is.

Ez az egész csak arra jó, hogy egy rakás középkorú ember téblábolhasson az arénában és megállapítsa: ezek már nem olyan jók, mint régen voltak. Ugyanez lenne a helyzet az Oasis esetében is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top