+ Irodalom

Több mint 1200 ingyen letölthető e-könyv

e-könyv

E-könyv: megtalálhatók magyar klasszikusok, Kosztolányi, Karinthy, Krúdy, Rejtő, külföldiek közül Orwellt emelhetjük ki.

Az e-könyv adatbázisban megtalálhatók magyar klasszikusok, Kosztolányi, Karinthy, Krúdy, Jókai, Rejtő, külföldiek közül Orwellt és Goethe egy-egy művét emelhetjük ki, és meglepetésnek ott van néhány kortárs is.

De fönt van Jack London A beszélő kutya című műve, Oscar Wilde A canterville-i kísértete, és Dumas Fekete tulipánja két különböző formátumban is letölthető. Találunk fönt meséket, Békés Pál Félőlényét, Ady és Vajda János verseit, költeményeket a 16. századtól a 19. századig.

Aki még nem szokta az e-könyv használatát, annak arra is kiválóan megfelel a lista, hogy kipróbálja, megy-e neki az olvasás tableten vagy nagyobb képernyős telefonon. Aki viszont friss könyveket szeretne letölteni, a Librarius által kiadott könyvek e-könyv-oldalán válogathat kedvére.

Ajánlat a témában:

Korábban írtunk már az e-könyvek áfája körül kialakult vitáról, és arról is, hogy tízből négy olvasó torrenteli az e-könyvet, és egy furcsa jelenségről is: hogyan vált az e-könyv az írók hajcsárává.

Az ingyenesen letölthető e-könyvek listáját a blog.papirontul.hu tette közé:

Az alábbi táblázatban több, mint 1200 e-könyv címét, szerzőjét, kiadóját és elérhetőségét találod. Az összes kiadvány ingyenes, letöltésük legális. A legtöbb a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról van, ezek letöltési linkjét közvetlenül is megtalálod a táblázatban. Az epub formátumot preferáljuk, azonban sok könyv csak prc-ben tölthető le. Az adott cím mellett látod, milyen formátumban tudod letölteni.

Plusz: Itt ingyenesen letöltheted Ödön von Horváth: Harminchat óra című e-könyvét.

Ezen a linken találod az e-könyvet: https://www.bvk-muvek.com/muforditas

Itt pedig egy részletet olvashatsz a könyvből a szerző és a fordító hozzájárulásával:

A történet Münchenben játszódik. Amikor Agnes az ő Eugenjével megismerkedett, még tartott a nyár. Mindketten munkanélküliek voltak, és ezt használta ki Eugen, amikor megszólította a lányt.

A legfrissebb irodalmi cikkek

5 hozzászólás

5 Comments

  1. Malacka szerint:

    Szóval, hol a bánatban vannak az ingyenes könyvek?

  2. Benzol szerint:

    Szokásos sehova nem vezető linkek 🙁

  3. Merlin szerint:

    Érdemes nem a „letöltés” oszlopban letölteni, hanem az „E-könyv” oszlopra menni, és ott kiválasztani a kívánt formátumot (mert néha az epub esetében nem tudja a MEK eldönteni, hogy melyik epub változat kellene, és 404-es hibával tér vissza). Viszont így már nem nagy újdonság, mert a MEK oldalról hosszú ével óta lehet könyveket leszedni. 🙂

  4. göre gábor szerint:

    Petőfi jóslata (ahogy megvalósult) Iroda lom, és önismerethez!

    Petőfi jóslata nagyon „bejött”! „Ha a nép uralkodni fog az irodalomban, közel áll ahhoz, hogy a politikában is uralkodjék!” Írta Arany Jánosnak a Toldi születésekor! Mára beteljesült! Csak nem szereplőként, hanem az „alkotókként” irodalmat „hamisítók” uralkodnak az irodalomban, politikában!

    . Annak, hogy ‘á sok szellemi erővel rendelkező dizsóság az irodalom terén csak reklám-silányságokat tudott termelni: nem csak racionalizmusa az oka. Racionális volt a római is, irodalma mégis világképletté lett. Legfőbb oka éppen az, hogy a tabu írók mindenütt hazug alapra: más faj pszichéjébe, vagy egy gyökértelen „nemzetközi” ideológiába, hamis elvonásokra helyezkednek.
    Minden egészséges faj magának épít jövőt, és amelyik faj hagyja, hogy egy másik faj életépítésének eszközéül használja fel, megérdemli az elpusztulást. De milyen propagandamunkát végez ezen a téren a magyar intelligencia: a magyar arisztokrácia és a magyar középosztály? Szabó Dezső

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top