+ Film

Ridley Scott filmes mesterkurzust tart Budapesten

Ridley Scott

A jelenleg Magyarországon forgató Ridley Scott lesz a Filmalap Mesterkurzusának vendége. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött.

A jelenleg Magyarországon forgató Ridley Scott lesz a Filmalap Mesterkurzusának vendége. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött.

Oliver Stone-t, Joe Eszterhast, Alan Parkert és Antal Nimródot követően újra egy világhírű filmessel találkozhatnak a hazai filmesek: a február elsején a Millenáris Teátrumban tartandó Filmalap Mesterkurzus sztárvendége ezúttal Sir Ridley Scott, Hollywood egyik legnagyobb hatású rendezője lesz, aki jelenleg Magyarországon forgatja új filmjét. A kurzus elsősorban szakmai továbbképzés, ezért a filmszakmában dolgozókat, játékfilmes forgatókönyvírókat, rendezőket, producereket és a filmszakos egyetemi hallgatókat várják a szervezők. A Filmalap Mesterkurzuson a részvétel ingyenes, de a belépés regisztrációhoz kötött.

A regisztráció január 21-én, szerdán kezdődik. A műsorvezető-házigazda Madarász Isti filmrendező lesz, a mesterkurzus nyelve angol, a szervezők szinkrontolmácsolást biztosítanak. A rendezvényre február 1-jén a Millenáris Teátrumban kerül sor. A regisztráció részleteiről a szervezők hamarosan tájékoztatják az érdeklődőket.

A Mesterkurzust megelőzően a szervezők a résztvevőknek levetítik Ridley Scott legutóbbi filmjét, a nagy sikerű Exodus: Istenek és királyokat.

Sir Ridley Scott legismertebb filmjei közé tartozik A nyolcadik utas: a Halál, a Szárnyas fejvadász, a Thelma és Louise, az 1492 – A Paradicsom meghódítása, a Gladiátor, A Sólyom végveszélyben, az Amerikai gengszter, aPrometheus és a legfrissebb, a Mózes történetét feldolgozó Exodus: Istenek és királyok. Sok, Magyarországon is sikeres televíziós sorozat producere (A férjem védelmében, Gyilkos számok). Többszörös Oscar-díj jelölt és számos Golden Globe-, Emmy- és BAFTA-díj birtokosa; 2003-ban az angol királynő lovaggá ütötte az angol filmiparért tett szolgálataiért.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top