+ Média

Interneten üzérkednek a Charlie Hebdo mai számával

Charlie Hebdo

A mai Charlie Hebdo-szám kikiáltási ára általában öt euró körül mozog és eddig a legnagyobbat kaszáló üzér 280 euróért értékesítette a pár eurós lapot.

Alig pár órája írtunk arról, hogy a Charlie Hebdo ma megjelent száma rekordsebességgel fogyott el az újságosoknál, máris megjelentek a felvásárolt lapszámokkal interneten üzérkedők.

A merénylet után a ma reggel megjelent első lapszám már most a valaha volt legnagyobb példányszámban elkelt francia lap, pedig még tervezik is az utánnyomást. A hírek szerint a reggel 8-ra elfogyott fél milliós példányszám után az utánnyomást a tervezett három millió helyett öt millióra kívánják növelni a lap kiadója.

Amint azt az olasz La Stampa is megírta, délelőttre már elárasztották az ebayt az üzérek is, hogy minél drágábban (általában licitálással) értékesítsék a mindössze három euróért felvásárolt lapszámokat. A mai Charlie Hebdo-szám kikiáltási ára általában öt euró körül mozog és eddig a legnagyobbat kaszáló üzér 280 euróért értékesítette a pár eurós lapot.

A Charlie Hebdo-láz azonban nem csak a ma megjelent számot érinti, sőt. Az ebay abszolút Charlie-rekordját a 2011november 2-án megjelent szám tartja, Mohammed próféta karikatúrájával a címlapon: 4010 euró. Ez a lapszám váltotta ki feltehetően a múlt hét szerdai tragédiát, így egyértelműen történelmi jelentőségű lapszámról van szó.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top