+ Média

Neves iszlám vezetők nyilatkoztak a párizsi terrortámadásról

Az iszlám tanács elöljárója, Ali Kizilkaya szerint a merénylet nem vallási cselekedet, hanem vallásellenes cselekedet volt.

A muzulmánok elítélik a terrort

A párizsi merénylők az iszlámra hivatkoztak gyilkos tettük elkövetésekor. Az imámok, mint a francia muzulmánok legfelsőbb szellemi vezetői a pénteki imájukban élesen elítélték az Allah nevében elkövetett gyilkosságokat. Németországban is várható hasonlóan erős reakció – számol be a Frankfurter Allgemeine Zeitung FAZ.

Nem találok szavakat, ezt az akciót elítélni: horror, gyávaság.

– nyilatkozta Haroun Derbal marseille-i imám. Több előimádkozó követte a francia iszlám szervezetek felhívását, azaz elítélték az erőszakot és a terrorizmust.

Egyidejűleg emlékeztettek arra, hogy az iszlámot és az iszlámizmust nem szabad összetéveszteni.

A kriminális tettet eltévedt muzulmánok követték el, akik a Prófétát akarták megbosszulni. De a Próféta megbocsátó.

– mondta Tareq Oubrou, Bordeaux imámja. Az iszlám szervezetek felszólították az ország muzulmánjait, adózzanak a többi polgárral együtt az egy perces néma csenddel az áldozatok emlékének.

A Charlie Hedbo elleni merénylet óta több mecsetet és imaházat is támadás ért.

Németországban az iszlám szervezetek hétfőre ülősztrájkot hirdettek. A muzulmánoknak és a nem muzulmánoknak is ki kell állniuk az erőszakkal szemben egy nyitott és toleráns Németországért, követelte Aiman Mazyek a Moszlimok Központi Tanácsának elöljárója.

Nem hagyhatjuk, hogy a szélsőségesek szétszakítsák a társadalmunkat.

Az iszlám tanács elöljárója, Ali Kizilkaya szerint a merénylet nem vallási cselekedet, hanem vallásellenes cselekedet volt.

Ahmad Khatami, iráni ajatollah egyenesen azt mondta:

Az iszlám nem engedi ártatlanok meggyilkolását, legyen az Párizsban, Szíriában, Irakban, Jemenben, Pakisztánban vagy Afganisztánban.

A radikális iszlámisák kihasználták a pénteki imát, az Iszlám Állam egyik terrormilicista prédikátora az iraki Mossul egyik mecsetében tanúk előtt kijelentette:

A hadművelet, amelyért mi vállaljuk a felelősséget, Franciaországban kezdődött. Holnap Nagy-Britannia, az USA vagy más jön.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top