+ Irodalom

Elhunyt Dragon György

dragon györgy

Elhunyt Dragon György, becenevén Gyu. A Gamestar és a Guru újságírója íróként és zenészként is dolgozott.

Elhunyt Dragon György, ismert becenevén Gyu – írja az SF Portál. 48 éves volt.

A Gamestar honlapján az alábbi közlemény olvasható:

Egy olyan ember ment el közülünk, aki a GameStar magazin indulása óta velünk volt, aki bárkivel, bármikor szívesen leült beszélgetni, és akit kollégái legalább annyira szerettek, mint a magazin olvasói, magazinunk történelmének meghatározó személyisége.

Legtöbben a Gamestar újságírójaként ismerték, ahol nemcsak játékokról írt recenziókat, hanem írt zenékről és filmekről is. 2012-ben jelent meg első regénye, az Űrcsilliárdos, melynek folytatásán dolgozott. Zenészként is aktív volt, George Dragon név alatt két nagylemezt is megjelentetett (Time Machine, The Everlasting Hope Of Light).

Dragon így írt szenvedélyeiről:

Életem a zene és a játék. Előbbit nemcsak hallgatom és gyűjtöm, hanem magam is megörökítem azokat a zenei gondolatokat, amelyek általam szeretnének megszületni. A játék számomra nemcsak hobbi és megélhetés, hanem életforma is. Nem gondolom úgy, hogy felnőtt fejjel játszani micsoda borzalmas dolog lenne, pont ellenkezőleg. Frissen és fiatalon tartja a lelket és a szellemet, így sokaknak inkább ki kéne próbálniuk, mint ódzkodniuk tőle.

Dragon György itt első regényéről beszél:

(A nyitóképet Mitev Viktor készítette 2013-ban.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top