+ Film

Tölts el egy napot Nick Cave-vel!

nick cave

A legutolsó album, a Push The Sky Away munkálatai közben készült film intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk.

Január 15-én a Mozinet forgalmazásában megérkezik a hazai mozikba a Nick Cave-film, 20.000 nap a Földön címmel.

A 20.000 nap a Földön (20,000 Days on Earth) Iain Forsyth és Jane Pollard rendezésében egy különleges utazásra invitál, a film Nick Cave életének egyetlen elképzelt napját mutatja be a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró szemével.

A legutolsó album, a Push The Sky Away munkálatai közben készült 20.000 nap a Földön intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. Az alkotás így egyben a kreatív szellem változásra ösztökélő erejének ünneplése is.

A lenyűgözően fényképezett filmben összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai – zenekara, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjai, vagy éppen Kylie Minogue és a színész Ray Winstone –, illetve néhány remekül sikerült koncertbe és a lemezfelvételbe is belepillanthatunk.

A 20.000 nap a Földön a Sundance Filmfesztiválon debütált, ott elnyerve a legjobb dokumentumfilm és vágás kategóriák fődíját. A film forgatókönyvét – a rendezők mellett – maga Nick Cave írta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top