+ Riport

Megrázó tények a gyermekéhezésről

Egy szakember szerint előfordult, hogy egy kislány, akinek egy szakmai látogatás során néhány kekszet adott, vizet forralt, majd az ajándékot belemorzsolta, s levesként ette meg.

Egy MTI-hírből:

A független Szabó Tímea költségvetési módosító javaslatot nyújt be a parlamentnek, annak érdekében, hogy az Országvédelmi Alapból különítsenek el 3 milliárd forintot, amelyből a téli szünet alatt biztosítanák a gyermekétkeztetést.

A parlament egyik bizottságában a napokban a kormánypárti többség elutasította az ellenzéki javaslatot, hogy a téli szünetre is teremtsék meg a gyermekétkeztetés pénzügyi feltételeit – írja a Sonline.hu.

A tények:

A szakemberek szerin:

…rengeteg – csaknem félmillió – olyan gyerek él ma Magyarországon, akiknek a szünidő nem a kikapcsolódást, a boldog ünnepvárást jelenti, hanem éhséget és fázást. Ők azok, akik reggeli nélkül mennek iskolába, sőt, sokan közülük előző este vacsorát sem ettek. Számukra már egy hétvége is egyet jelent az éhezéssel, nemhogy a két hetes iskolai szünet.

Az egyik hátrányos helyzetű somogyi település iskolájának igazgatója mondta:

Nagyjából harminc százalékkal több étel fogy el hétfőnként, mint pénteken,  látszik, a gyerekek szombaton és vasárnap nem esznek rendesen otthon, igazából csak az iskolai közétkeztetésre számíthatnak, ha rendszeresen enni akarnak.

Egy másik somogyi település iskolaigazgatója:

Legtöbbször csak tésztákhoz, krumplihoz, kenyérhez és zsírhoz jutnak, de egy szakember szerint előfordult, hogy egy kislány, akinek egy szakmai látogatás során néhány kekszet adott, vizet forralt, majd az ajándékot belemorzsolta, s levesként ette meg…

Teljes riportot a sonline.hu oldalon olvashatod el.

Kapcsolódó cikkek:

Írók és költők árulták szavaikat konzervért, hogy éhező gyermekeken segítsenek

Milyenek vagyunk? Krzysztof Zanussi: ma az európaiak nem képesek feláldozni az életüket semmiért

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top