+ Jegyzet

Bajba kerülhet a Vasárnapi Hírek a vasárnapi boltbezárások miatt

vasárnapi

A vasárnapi boltbezárások miatt gyakorlatilag minden megszűnik, ami vasárnapival kezdődik. Kivéve a vasárnapi mise. Így jutott eszünkbe, vajon mi lesz a Vasárnapi Hírekkel?

A vasárnapi boltbezárások miatt kénytelen-kelletlen át kell rendeznie nagyon sok embernek, családnak a magánéletét, mert gyakorlatilag minden megszűnik, ami vasárnapival kezdődik. Kivéve a vasárnapi mise. Így jutott eszünkbe, vajon mi lesz a Vasárnapi Hírekkel? Interjút kértünk, ám közben kiderült, a főszerkesztő Gál J. Zoltán épp ebben a témában írta meg karácsonyi jegyzetét. Ennél pontosabb válaszokat nem kaphattunk. Így lap engedélyével közlünk a jegyzetből:

„Hallom, megszűnik a Vasárnapi Hírek márciustól” – mutatja az sms-t az egyik kollega, egy fideszközeli bennfentestől kapta, vigyorogva írta az ember, abban biztos vagyok. Vigyorogjon csak, ő, meg az összes hozzá hasonló megtett mindent már, hogy így legyen: utánanyúlt a hirdetőknek, becsukatott egy rakat újságárust, hogy helyet csináljon a haver trafikjának, ha innen nézzük, a vasárnapi boltbezárás elrendelése tényleg tűnhet kegyelemdöfésnek. Megszavazták a héten ezt az istenverte törvényt anélkül, hogy beszéltek volna erről bárkivel, vagy csak elgondolkoztak volna egy pillanatig is, mit okoznak vele.

Hogy kinek jó ez a vasárnapi boltbezárás, azt még mindig nem tudja senki, hacsak nem abban a törvényi passzusban rejlik a válasz, miszerint a kormány saját hatáskörben állapíthatja majd meg a kivételezettek körét.

…a Vasárnapi Hírek nem szűnik meg, még csak alá se merülünk, úgy bekeljük ki őket.  Ennyi, ami biztos.

vasárnapi

Ettől még igaz a statisztika: a mi olvasóinknak nagyjából fele olyan helyen veszi a lapot, ami bezárásra ítéltetett, és az az újság, aminek a bevétele teljes egészében a lapeladásból származik, nagyon nehéz helyzetbe kerül, ha a vásárlást megnehezítik, nopláne, ha ellehetetlenítik sokak számára. A vasárnapi boltbezárás tízezrek munkáját fenyegeti, hogy ebből mennyi az újságíró, az itt és most még másodlagos, és tudom, hogy a munkájukat elvesztők helyzetéhez nem mérhető azok búja, bánata, és dühe sem, legyenek bár milliónyian, akiknek „csak” a szokásaikat kell átalakítaniuk a kormány miatt. Köztük van 3-400 ezer ember, aki vasárnaponként újságot (is) vesz, benne 20-30 ezer, aki Vasárnapi Híreket.

A teljes szöveget a Vasárnapi Hírek weboldalán olvashatjátok.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top