+ Irodalom

Nincs elég pénz rá, mégis irodalmi múzeum nyílik Bécsben

irodalmi múzeum

A háromemeletes épület első két szintjén az osztrák irodalmat a 18. századtól bemutató állandó kiállítás lesz látható, a harmadikon az időszaki tárlatok kapnának helyet.

Irodalmi múzeum nyílik tavasszal Bécsben, a pénzügyi háttér bizonytalansága miatt csupán egy időszaki kiállítást rendeznek évente.

A múzeum Bécs belvárosában, az első kerületben található egykori Udvari Kamarai Levéltár (Hofkammerarchiv) műemlékvédelmi épületében működik majd. A háromemeletes épület első két szintjén az osztrák irodalmat a 18. századtól bemutató állandó kiállítás lesz látható, a harmadikon az időszaki tárlatok kapnának helyet.

850 ezer euróra lenne még szükség ahhoz, hogy az Osztrák Nemzeti Könyvtár által kezdeményezett múzeumot az eredeti tervek szerint valósíthassák meg

– közölte hétfőn a könyvtár igazgatója hétfőn. A kulturális tárca az épület berendezését 2,6 millió euróval támogatta, a Gazdasági Minisztérium 2,8 millió euróval járult hozzá a felújításhoz. További 450 ezer euró adományokból gyűlt össze, 500 ezer eurót pedig a múzeum csoportosított át.

Április 18-án és 19-én nyitják meg az állandó tárlatokat, ezt követően felolvasóestek, vezetett múzeumtúrák, a szomszédban található Metro mozival közösen szervezett programok szerepelnek a kínálatban. Az első időszakos tárlatot 2016 elejére tervezik.

irodalmi múzeum

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top