+ művészet & politika

Ösztöndíjakat osztott a Művészeti Akadémia, de nem tudni, kiknek

akadémia

A beérkezett pályamunkák alapján 25 ösztöndíj került kiosztásra. A kutatói ösztöndíj összege havonta bruttó 150.000 forint, amelyet a díjazottaknak hét hónapon keresztül, 2014. november 1-től 2015. május 31-ig folyósítanak.

Művészetelméleti-szellemi műhely indított a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Molnár Tamás Kutató Központja. A nyitórendezvényt 2014. december 12-én tartották a pesti Vigadó Makovecz termében.

A művészeti, művészetelméleti és művészettörténeti célú kutatások támogatása keretében a Magyar Művészeti Akadémia felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek, kutatási tevékenységet folytató szakmai és civil szervezetek kutatómunkáját támogatja.

olvasható az MMA honlapján.

akadémia

Fotó: mma.hu

A fiatal kutatók számára modern és kortárs eszmetörténeti kutatás támogatására 2014. október 1-ével pályázati felhívást tettek közzé.

A kiírás keretében kiemelt figyelemben részesültek a politika és esztétikum kapcsolatára, mint a művészetelméleti viták meghatározó aspektusára, illetve a művészetfilozófiai koncepciók társadalmi relevanciájának bemutatására koncentráló eszmetörténeti kutatások.

A pályamunkák benyújtási határideje október 30. volt, a beérkezett pályamunkák alapján 25 ösztöndíj került kiosztásra. A kutatói ösztöndíj összege havonta bruttó 150.000 forint, amelyet díjazottak hét hónapon keresztül, 2014. november 1-től 2015. május 31-ig folyósítanak. Az MMA még nem hozta nyilvánosságra a díjazottak névsorát…

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top