+ Film

Stephen Hawking szerint ő az ideális James Bond-gonosz

Stephen Hawking szerint ő lenne az ideális James Bond-gonosz

A világhírű fizikus filmes szereplése nem szokatlan. A Star Trek egy epizódjában például együtt pókerezett Datával, Isaac Newtonnal és Albert Einsteinnel.

Stephen Hawking professzor a Wired magazinban csütörtökön megjelenő interjújában kijelentette, hogy különösen az arca rezdüléseit hanggá alakító számítógépből érkező beszéde válna be jól egy 007-es filmben.

A The Daily Telegraph emlékeztetett rá, hogy Hawking professzor filmes szereplése nem szokatlan. A Simpson család című animációs tévésorozatban már megörökítették, a Star Trek egy epizódjában pedig együtt pókerezett Datával, Isaac Newtonnal és Albert Einsteinnel. A Pink Floyd ősszel megjelent új albumának Talkin’ Hawkin’ című számában szintén megszólalt.

Beszédszintetizátorral tudok megszólalni, bár így amerikai akcentusom van. Megtartottam ezt a hangot, mert ez már a védjegyemmé vált.

Mielőtt elvesztette volna hangját, beszéde már annyira elmosódott volt, hogy csak közelálló ismerősei értették, a géphangon megszólalva azonban népszerű előadásokat is tart. „Élvezettel beszélek a tudományról. Fontos dolog, hogy a közönség értse a tudomány alapjait, és ne kelljen életfontosságú döntésekben másra hagyatkozniuk” – mondta Hawking.

A fizikusról készült A mindenség elmélete című játékfilm januártól látható a magyar mozikban. Az életét bemutató alkotás arról is beszámol, hogy 21 évesen diagnosztizálták visszafordíthatatlan motoros neuronbetegségét (amiotrófiás laterálszklerózis), amely miatt kerekesszékbe kényszerült.

https://www.youtube.com/watch?v=yMjcE6s3zMI

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top