+ Színház

Sting beszállt a bukásra ítélt musicaljébe

sting

A zenész északkelet-angliai szülővárosában, a hajóiparáról ismert Wallsendben játszódó musical október 26-án debütált a Broadwayn, és vegyes kritikákat kapott.

Sting is csatlakozik jövő hónaptól a Broadwayre írt első musicalje, a The Last Ship című darab szereplőgárdájához, hogy segítsen feltornászni a 15 millió dolláros produkció akadozó jegyeladásait – idézi a The New York Times-t a hirado.hu.

A rocksztár heti nyolc alkalommal fog színpadra lépni a The Neil Simon Theatre-ben december 9. és január 10. között. A zenész északkelet-angliai szülővárosában, a hajóiparáról ismert Wallsendben játszódó musical október 26-án debütált a Broadwayn, és vegyes kritikákat kapott. A dicsérő szavak többsége Sting dalaira vonatkozott. Az előzetes előadások szeptember 29-i kezdete óta a produkció heti 75 ezer dollár veszteséget jelent.

A The New York Times szerint Sting Jackie White hajógyári művezető szerepét ölti magára a musicalben. A karaktert jelenleg megformáló brit színész és énekes, Jimmy Nail – Sting barátja – elmondása szerint „boldogan” átadja helyét a zenésznek a műsor sikere érdekében.

Öt éven át dolgoztam ezen a produkción, és minden egyes próbán, előadáson ott voltam, szóval nem arról van szó, hogy most iderepülők a rocksztárok bolygójáról és a megmentő szerepében tündöklök

– hangoztatta Sting.

Jeffrey Seller, a musical vezető producere kérte meg a zenészt, hogy csatlakozzon a szereplőgárdához, részben azért, hogy nagyobb lendületet adjon a produkciónak a Broadway legrangosabb elismerésének számító Tony-díjak júniusi átadásáig. A producer szerint céljuk, hogy megnyerjék a legjobb musicalért járó Tony-díjat.

Szükségünk van egy löketre, áttörésre, munícióra

– fogalmazta meg Seller a produkció szupersztár zeneszerzőjének beugrására utalva. Stinget korábban Kurt Weill Koldusoperájának feldolgozásában láthatta a Broadway közönsége.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top