+ Építészet

A látogatók 45%-a diák volt a Velencei Biennálén

velencei

Hat hónap alatt 228 ezren látogattak ki a vasárnap zárult 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennáléra, amelyen 65 nemzet vett részt kiállítóként.

Hat hónap alatt 228 ezren látogattak ki a vasárnap zárult 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennáléra, amelyen 65 nemzet vett részt kiállítóként.

A Fundamentals (alapelemek) címet viselő idei építészeti seregszemle, melynek kurátora a holland Rem Koolhaas volt, a június 7-i megnyitó előtti szakmai napokon további 12 214 látogatót vonzott ezzel jelenősen felülmúlta az előző építészeti biennále látogatottságát: 2012-ben – igaz, három hónap alatt – 178 ezren tekintették meg a rendezvényt, míg a szakmai napokon 10 408 főt regisztráltak – írta a Velencei Biennále sajtóirodája.

Paolo Baratta, a Velencei Biennále elnöke a közleményben kiemeli, hogy a látogatók 45 százaléka diák volt, közülük csaknem minden második szervezett csoportban érkezett a biennáléra köszönhetően a számos ifjúsági és múzeumpedagógiai programnak, valamint a világ 120 építészeti egyetemével megkötött együttműködési megállapodásnak.

A seregszemlén 65 ország vett részt kiállítóként, közülük 10 – Costa Rica, Dominikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Indonézia, Elefántcsontpart, Kenya, Marokkó, Mozambik, Új-Zéland és Törökország – első alkalommal. 28 nemzet – köztük Magyarország is – a Giardini park történelmi pavilonjaiban, 27 ország az Arsenale csarnokaiban, további 10 nemzet pedig más velencei helyszíneken állított ki. A biennáléhoz 22 kísérőprogram is kapcsolódott, ilyen volt Berszán Zsolt Decomposition című (a képen) kiállítása a Bucintoro Királyi Evezős Klubban.

A magyar pavilonban idén Jakab Csaba és Márton László Attila Építés/Building című projektjével találkozhattak a látogatók.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top