+ Irodalom

Így támogathatod Babitsékat a zombik elleni harcban

Így támogathatod a Nyugat és a zombik harcát

A véres karddal zombifejeket nyisszantó Karinthy gondolata nem régiben rendesen felcsigázta a kedélyeket. Most támogatni is lehet, mutatjuk hogyan.

Nyugat+Zombi – mi ez?

Élt valamikor réges régen, a Kárpátokon innen egy táltos. A történet részletei a messzi idők homályába vesznek. Annyi azonban bizonyos, hogy táltos urunkat és követőit – mint az István idejében lenni szokás – a pogány üldözések a bitófáig, a bitófától meg a sírba vitték. Valahol a mai Pest hetedik kerületében. Teltek múltak az évek, eljött 1894 és vele Hauszmann Alajos, aki gondolt egyet és erre a nyugovóhelyre álmodta meg a legendás New York Kávéházat. Így eshetett meg, hogy a Nyugat hőskorában egy nap Babits, Kosztolányi, Ady, Tóth Árpád és persze a bokszolói vénával megáldott Karinthy a New Yorkban szürcsölgette feketéjét. Amikor is az aranyozott termekben felbukkant Károly, a fura külsejű pincér – és vele elszabadult a sámáni hamvakból feléledő zombi-pokol. Ekkor állnak fel Babitsék az asztaltól, hogy hősiesen elvigyék a balhét.

Így támogathatod Babitsékat a zombik elleni harcban

Csepella Olivér, a Nyugat+Zombi című képregény megalkotója a klasszikus zombitörténetek egyén vs. irányíthatatlan pusztító tömeg tematikáját dolgozta át diplomamunkájában, kicsit másként. Örömteli ritkaság, hogy magas irodalom és tömegkult kedvelőknek egyként ajánlott darabért szólalunk fel. Hogy miért éppen Adyék szállnak harcba a földünket (vagy legalábbis a New Yorkot) fenyegető veszéllyel? Az alkotó válasza egyszerű: mert a nyugatosok menők. Az előzetes olyan vér-komoly izgalmakat ígér, mint a pisztolyt forgató Kosztolányi karaktere, a bunyózó írók látványa és a kérdés: vajon Tóth Árpád túléli a Halottak élén című fejezetet? Persze a mélységek után kutakódokat sem hagyja cserben az alkotó. Mi a szűk értelmiségi réteg célja? A túlélés? Vagy hogy a tömeggel szembeszállva valamit kezdjen is a társadalommal?

Így támogathatod Babitsékat a zombik elleni harcban

Mihez kellesz Te Babitséknak?

Csepella Olivér munkája meglepő sikertörténet. Egy olyan képregény kiadatásáért kampányolunk most már jó sokan, amit az igazat megvallva: még senki se látott. A véres karddal zombifejeket nyisszantó Karinthy gondolata azonban rendesen felcsigázta a kedélyeket. Olivér meg szívesen csillapítaná az izgatottságot a komplett (200 oldalas) képregénye kiadásával. Ahhoz azonban, hogy egy év múlva megkaparinthassuk költőóriásaink kalandjait, szomorú, de pénz is kell – ezzel a könyvkiadók már kevésbé értenek egyet. Így jön képbe a közösségi finanszírozás mentőötlete.

Oké, de hogyan és mikor?

November 7-én, tehát a mai nappal  indul a lehetőség, hogy mindenféle nagyságú összegekkel támogathasd a képregény kiadását és egy teljes hónapig tart. Hol? Itt. Támogasd, hogy megjelenhessen az elmúlt idők legelborultabb és legbájosabb képregénye!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top