+ Képzőművészet

Külföld után most itthon is kiállít a neves képzőművész

roskó

Roskó Gábor képzőművész 1978 óta párhuzamosan alkot a festészet, a grafika és a kerámia műfajában. Amikor az egyikből kifogy az energia, akkor nyúl a másikhoz.

2014. november 7-én 17 órakor a kecskeméti Kápolna Galériában lesz Roskó Gábor képzőművész És előttem Gábriél című kiállításának megnyitója. A kiállítást Roskó Gábor nyitja meg szaxofonon. Köszöntőt mond Füzi László, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek igazgatója.

Roskó Gábor képzőművész 1978 óta párhuzamosan alkot a festészet, a grafika és a kerámia műfajában. Amikor az egyikből kifogy az energia, akkor nyúl a másikhoz. A kecskeméti Kápolna Galériában 2014. november 7-én, 17 órakor nyíló kiállításán az És előttem Gábriél című kerámia installációját mutatjuk be. Roskó Gábor a történelem folyamatosságban bízva készíti archaikus munkáit. A művek számtalan történelmi utalást tartalmaznak, a történelem a művész számára egy kimeríthetetlen példatár, amihez bármikor hozzá lehet nyúlni. Mivel történelemszemléletünk teljesen szubjektív, a történelemhez való viszony is egyfajta művészi üzenetet közvetít.

A kiállításon látható alkotások már szerepeltek Franciaországban és Hollandiában, valamint Roskó Gábor tavalyi életmű kiállításán a debreceni MODEM-ben. A tárgyak túlnyomó többségben a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek – Nemzetközi Kerámia Stúdióban készültek. Mivel a kerámia időálló anyag, ha majd egy későbbi kor kutatói a 21. század lenyomatát keresik, ezek a művek köztük lesznek.

A kiállítás megtekinthető: 2014. november 8-tól 21-ig, munkanapokon 13 órától 17 óráig.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top