+ Életmód

Nők millióit sértették meg

nők

Alaposan túllőtt a célon a fehérneműgyártó cég kampánya, ami a szerinte tökéletes női testet idealizálja…

A fehérneműgyártó cég legújabb kampánya most megmutatja, ki számít tökéletesnek. Az átlag nő valószínűleg nem.

Megszoktuk, hogy évtizedek óta idealizálják a reklámokban a női és férfitesteket. Egy fehérneműreklám a legtöbb esetben kifogástalan alakú, vékony női és izmos férfi testeken feszülő ruhadarabokat hirdet, ami talán még elfogadható is lenne. Azonban az amerikai Victoria’s Secret cég most kissé túllőtt a célon. Az amúgy is az átlagnál ducibb társadalmú Anglia és Egyesült Államok szó szerint kiakadt a legújabb kampányon, melynek a The Perfect Body (A tökéletes test) címet adták.

A tény, hogy szöveggel is sulykolva van az elvárt irány, petícióra sarkallt néhány hölgyet. A change.org oldalon támogatható felszólalás az alábbiakat tartalmazza:

A hétköznapi nőket nap mint nap bombázzák azok a reklámok, amelyek elbizonytalanítják alakjukban, énképükben. Mindezt azért teszik a cégek, hogy még több pénzt pumpáljanak ki termékvásárlásokkal a vásárlókból, akik azt hiszik, kizárólag ettől lesznek szebbek és boldogabbak. Az ilyen kampányok szánalmasak, és pont arról próbálnak eltéríteni minket, hogy a nők különbözősége milyen csodálatos, de a legnagyobb bűnük az, hogy aláássák a nők önbizalmát.

A héten közzétett petícióhoz már több mint háromezren csatlakoztak .

(Forrás: Híradó.hu)

2 hozzászólás

2 Comments

  1. kovacszoli78 szerint:

    megnézném azt a 3000 nőt.

  2. tré-fi szerint:

    AKI TISZTÁBAN VAN AZZAL, HOGY
    A hétköznapi nőket nap mint nap bombázzák azok a reklámok, amelyek elbizonytalanítják alakjukban, énképükben. Mindezt azért teszik a cégek, hogy még több pénzt pumpáljanak ki termékvásárlásokkal a vásárlókból, akik azt hiszik, kizárólag ettől lesznek szebbek és boldogabbak.
    AZT NEM LEHET BEFOLYÁSOLNI! AZT NEM LEHET MEGSÉRTENI, MERT NEM SÉRÜL MEG ILYESMITŐL!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top