+ Film

3001-ben folytatódik a 2001 Űrodüsszeia

űrodüsszeia

Minisorozatot készít Ridley Scott Arthur C. Clarke 3001. Végső űrodüsszeia című regényéből, az író Űrodüsszeia-sorozatának befejező részéből.

Minisorozatot készít Ridley Scott Arthur C. Clarke 3001. Végső űrodüsszeia című regényéből, az író Űrodüsszeia-sorozatának befejező részéből.

A Syfy kábeltelevízió hétfőn számolt be a regényadaptáció tervéről – közölte a The Hollywood Reporter.

A 3001. Végső űrodüsszeia című regény először 1997-ben jelent meg a 2001: Űrodüsszeiában elkezdett történet lezárásaként. A könyv Frank Poole űrben lebegő megfagyott testének felfedezésével indul, s végül az emberiség sötét végzetéről meditál.

Clarke Űrodüsszeia-sorozatának darabjai az első kötet 1968-as kiadásától több mint harminc éven át jelentek meg. A 2001: Űrodüsszeiából Stanley Kubrick forgatott Oscar-díjas filmet.

A négy regényből csak kettőt filmesítettek meg a 2001-et és a 2010-et.

A 3001. Végső űrodisszeiából a Kubrick- és a Clark-hagyaték kezelőinek egyetértésével készülhet tévésorozat. A forgatókönyvet Stuart Beattie írja, az executive produceri feladatokat Ridley Scott és David W. Zucker vállalta.

A Syfy csatorna Clarke A gyermekkor vége című könyvéből is minisorozatot készít elő. Ennek produkciós munkái még idén elkezdődnek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top