+ Irodalom

Erotikus parti miatt perel A szürke ötven árnyalata írónője

A szürke ötven árnyalata

Egy brit rendezvényszervező a szerző belegyezése nélkül a regény motívumainak felhasználásával szeretne erotikus partikat csapni, ezért perel James.

E. L. James, A szürke ötven árnyalata című világsikerű erotikus könyv írónője ügyvédeihez fordult. Egy brit rendezvényszervező ugyanis a szerző belegyezése nélkül a regény motívumainak felhasználásával szeretne partikat csapni, ezért perel James. 

Amennyiben bebizonyítják, hogy a Coventryben élő Tina Winters valóban a szerző beleegyezése nélkül hirdette meg erotikus rendezvényeit, akkor súlyos bírósági lépésekkel kell szembenéznie a szerzői jogok alapján. Winterst megdöbbentte az írónő lépése, ahogy a Birmingham Mailnek nyilatkozott:

Nem értem ezt az egészet. Az egész világon hivatkoznak A szürke ötven árnyalatára, divatshow-kat rendeznek a trilógia alapján, ebből élnek a szexshopok, de csak én kaptam fenyegető levelet az ügyvédektől. Ez olyan, mint Dávid és Góliát harca. Pedig azt hittem, az írónő örülni fog az ingyenreklámnak.

E. L. Jamesnek úgy tűnik, nincs szüksége „ingyenreklámra”, korábban már bizonyította, hogy szigorú üzletasszony és védelmezi trilógiáját a különböző feldolgozásoktól. Ezért is lett ő az egyik producere az első regényből készült filmnek is, amelynek javában tartanak az utómunkálatai. Nemrég hozzáforgattak néhány jelenetet a felvett anyaghoz, mert James nem volt teljesen elégedett az eredménnyel. A filmet itthon 2015. február 15-én mutatják be.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top