+ Színház

Vidnyánszky büszke: nemzetközi díjat nyert a Nemzeti Színház darabja

Az Operett nyerte el a fődíjat az 1993 óta kétévente megrendezett lengyelországi Gombrowicz Fesztiválon.

A Nemzeti Színház ősszel bemutatott darabja, az Operett nyerte el a radomi Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál fődíját. A tizenegyedszer megrendezett fesztiválon nagy sikert aratott az Andrzej Bubien által rendezett előadás, melyet idén még kétszer lehet megnézni a Nemzeti nagyszínpadán – közölte az MTI-vel vasárnap a színház.

A radomi Nemzetközi Gombrowicz Fesztivált 1993 óta, kétévente rendezik meg a világhírű lengyel író munkásságára emlékezve. Az idei fesztiválon 14 produkció került színre, az egyetlen magyar előadáson kívül mások mellett francia, argentin és egy soknemzetiségű előadást is láthatott a közönség spanyol, kínai, szerb, argentin és francia alkotókkal.

A Nemzeti Színház Operett című előadását a nyolcnapos fesztivál zárónapján, október 25-én mutatták be. Az Andrzej Bubien rendezte darab premierje szeptember 5-én volt a Nemzeti Színházban, a főbb szerepeket Szatory Dávid, Bánsági Ildikó, Trill Zsolt, Farkas Dénes, Incze József, Horváth Lajos Ottó, Reviczky Gábor és Fehér Tibor alakítja.

A radomi fesztivál öttagú zsűrije a Nemzeti produkciójának ítélte a fődíjat, amelyet Andrzej Bubien vett át.

Büszke vagyok a társulat sikerére. Ez nem egy könnyű darab és annak nem egy mindennapi feldolgozása. A 20. század közép- és kelet-európai történelmének minden kínja-baja, tragédiája és szépsége benne van Gombrowicz művében, és azt hiszem, sikerül ezt bemutatnunk az előadásunkkal a közönségnek. Idén ősszel ez már a harmadik külföldi turnénk volt, tele vagyunk meghívásokkal, el sem fogjuk tudni fogadni mindegyiket” – idézte a közlemény Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti főigazgatóját.

Az Operettet idén ősszel még kétszer tűzi műsorára a Nemzeti Színház, legközelebb november 11-én.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top