+ Színház

Titkos átjáró, ami egy másik világba vezet

Titkos átjáró, ami egy másik világba vezet?

Tényszerűség és fikció vetélkedik egymással. Tegnap mutatták be Bodó Viktor rendezésében a Motel című előadást, amellyel a Szputnyik Hajózási Társaság búcsúzott a grazi Schauspielhaustól.

Félreértések, érzékcsalódások, valószínűtlenségek. Tegnap mutatták be Bodó Viktor rendezésében a Motel című előadást a grazi Schauspielhausban. 

A Szputnyik Hajózási Társaság vezetője szeptember eleje óta ismét Grazban dolgozik. Bodó Viktor Vinnai Andrással közösen írt Motel című darabját állítja színpadra, amelynek külön érdekessége, hogy ez volt a diplomarendezése a Zsámbéki Gábor által vezetett Katona József Színházban. A grazi változatban a Schauspielhaus színészei mellett Bach Kata, Kárpáti Pál, Király Dániel, Kurta Niké, Rainer-Micsinyei Nóra, Szabó Zoltán, Tóth Péter, Vinnai András lesz látható. Anna Badora igazgató – aki évről-érvre meghívta a Szputnyikot – az utolsó évadát kezdte meg az osztrák színházban. A Szputnyik a Motellel búcsúzik, a Társulat úgy fogalmazott, megtisztelő volt számukra ez a hosszan tartó együttműködés.

A történet helyszíne, a bonyodalmak gócpontja – a Motel – egy elnéptelenedett és egy még fel nem épült város között található. De valójában nem található sehol, csak egy író fejében, aki egy elhagyatott motelben próbálja befejezni a regényét, amely szintén egy elhagyatott motelben játszódik, ahol egy magányos író próbálja befejezni regényét egy elhagyatott motelről. A személyzet teljesen alkalmatlan és gyanús, de az igazgató annál találékonyabb, és a motelből hirtelenjében „ötcsillagos szálloda” lesz, amelybe özönleni kezdenek a vendégek: idegbajos kamionsofőr, elvetemült, szökött tinédzserek, alkalmatlan bérgyilkosok, valamint egy fehérköpenyes társaság, akik egy félresikerült fizikai kísérlet eredményeképpen a világra szabadítanak egy kollektív tudathasadást okozó impulzust. Ennek következtében minden vendég egyre különösebben viselkedik. És a személyzet is. Bár ők már előtte is nagyon furcsák voltak. Nagyon nagyon furcsák. Az intézményben uralkodó őrület közepette ott ül a szerző, aki megír mindent, ami körülötte történik. Vagy talán már eleve ez volt leírva a kéziratában? Hová tűntek egyszerre a szálló vendégei? És tud-e a szerző arról a titkos átjáróról, amely egy másik világba vezet át?

Az előadást a továbbiakban játsszák még okóber 28-án és 29-án, novemberben 7., 8., 13., 19-én, decemberben pedig 4-én és 29-én.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top