+ Ajánló

James Blunt hétfőn az Arénában lép fel

blunt

Napjaink popzenéjének sztárja, James Blunt ad koncertet hétfőn a Papp László Budapest Sportarénában. A brit előadó tavaly megjelent Moon Landing című lemezének turnéja keretében lép fel.

A 40 éves James Blunt a Bristoli Egyetemen végzett tanulmányai után a katonai pályát választotta, 1997-től tiszti rangban szolgált, állomásozott Kanadában, Koszovóban fél évig páncélos felderítő volt a NATO békefenntartó egységénél, ott írta No Bravery című dalát.

Leszerelése után fellépett a South by Southwest Music Fesztiválon, majd Linda Perry kiadójánál, a Custardnál aláírt egy lemezszerződést. Los Angelesben felvette Back To Bedlam című albumát (ez 2004-ben jelent meg), amelyet később Grammy-díjra jelöltek. Első nagy slágere a You’re Beautiful volt, amely 2005-ben vezette a brit kislemezlistát; a Top 10-be később a Goodbye My Lover, az 1973 és a Bonfire Heart is bekerült.

https://www.youtube.com/watch?v=d46C272nxVw

Eddig négy stúdióalbumot készített, mintegy 17 millió lemezt adott el világszerte. Szívesen zenél nemes ügyek érdekében, támogatja az Orvosok Határok Nélkül (Medicines Sans Frontiérs), valamint a Help For Heroes elnevezésű szervezetet, kampányol a klímaváltozás megfékezéséért.

James Blunt hat évvel ezelőtt, 2008 októberében egyszer már nagy sikerű koncertet adott a Sportarénában. Mostani fellépése előtt Bogi melegíti be a közönséget.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top