+ Film

Meghalt Oscar de la Renta

A világhírű divattervező ruháit viselte Amy Adams, Oprah Winfrey, Penélope Cruz és Sarah Jessica Parker.

Nyolcvankét éves korában meghalt Oscar de la Renta világhírű divattervező. A tervező színésznők és énekesnők mellett több amerikai first ladyt is öltöztetett, így Jackie Kennedyt, Betty Fordot, Nancy Reagant, Hillary Clintont, Laura Busht és Michelle Obamát.

A Dominikai Köztársaságban, Santo Domingóban született 1932-ben egy jómódú családban, 18 éves korában Madridba ment festészetet tanulni. Aztán rájött, hogy inkább a divat érdekli, ezért Cristóbal Balenciaga tervező mellé szegődött tanulni, később pedig a Lanvin divatháznál Antonio Castillo segédje lett. Saját márkáját az 1960-as években alapította New Yorkban, és szinte azonnal világhírűvé vált, mert vendégei között volt Jackie Kennedy, korának talán legnagyobb divatikonja.

Oscarde la Renta klasszikus, elegáns stílusáról, virágdíszítésű ruháiról volt ismert. Legutóbb George Clooney színész-rendező felesége, Amal Alamuddin emberi jogi ügyvéd általa tervezett menyasszonyi ruhája keltett nagy figyelmet és elismerést. De viselte ruháit Amy Adams, Oprah Winfrey, Penélope Cruz, és Sarah Jessica Parker, aki a Szex és New York című sorozatban viselt több alkalommal is Oscar de la Rentát.

A tervező 2006 óta rákbetegséggel küzdött, és egy ideje már kereste az utódját. Alig egy hete jelentette be, hogy az a Peter Copping veszi át a helyét, aki öt évig a Nina Ricci divatház művészeti igazgatója volt.

(Forrás: Index.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top