+ Média

British Museum épül – a Minecraft világban

A projekt a Museum of the future (A jövő múzeuma) elnevezésű kezdeményezés része, amelynek célja, hogy közelebb hozza az intézményt az emberekhez (illetve a kockákhoz).

A projekt a Museum of the future (A jövő múzeuma) elnevezésű kezdeményezés része, amelynek célja, hogy közelebb hozza az intézményt az emberekhez (illetve a kockákhoz).

Számos létező szervezet, köztük a brit térképészeti hivatal (Ordnance Survey) és a dán kormány is építkezett már a Minecraft-univerzumban, hogy jobban megismertesse tevékenységét a fiatalabb nemzedékek tagjaival.

A múzeum szóvivője szerint a projekt „kezdeti stádiumban” van, vagyis az építkezés sem kezdődött még meg. Az intézmény egyik munkatársa a Reddit közösségi oldalon tett közzé részleteket a projektről, önkénteseket toborozva az építési munkálatokhoz.

A folyamat első lépéseként digitálisan megépítik a múzeum nagy csarnokát és az épület homlokzatát. Az intézmény reményei szerint a munkálatok első fázisával október közepéig sikerül végezni

– adta hírül a BBC News.

trónok harca minecraft

Trónok harca a Minecraftben, Fotó: bbc

A brit Ovum piackutató cég munkatársaként dolgozó Ed Barton szerint a British Museum „beköltözése” hatékony eszköz lehet a fiatalok megszólítására.

A Minecraft készítésével nagy hírnevet szerző svéd Mojang játékstúdiót a múlt héten adták el 2,5 milliárd dollárért a Microsoftnak. A Minecraft egy nyílt világban játszódik, ahol a kreativitásukat használva a játékosoknak lehetőségük van számtalan dolgot, tulajdonképpen egy egész világot lehet megépíteni apró építőkockákból.


Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top