+ Képzőművészet

Egyedülálló gyémánt ékszert mutattak be Párizsban

Valószínűleg a világ legértékesebb brossáról van szó, amely két, egyenként is százkarátos gyémántból áll.

Egyedülálló gyémánt ékszert, a világ minden bizonnyal legértékesebb brossát mutatta be Párizsban a Graff Diamonds ékszerház a régiségkereskedők szeptember 21-ig tartó biennáléján, amelyen 12 év után vesz részt újra.

A Royal Star of Paris nevű bross – amelyet függőként is lehet viselni – két, egyenként is százkarátos gyémántból áll. A száz karát feletti csiszolt gyémántok rendkívül ritkák, az pedig még inkább, hogy egy ékszerhez kettőt is felhasználnak – emlékeztettek szakértők.

A melltű központi eleme a 107,46 karátos Graff Sunflower, egy párnacsiszolású fantázia sárga gyémánt, amelyet függőként a százkarátos, körte csiszolású, színét tekintve különlegesen fehér, tisztaságát nézve pedig tökéletes Graff Perfection egészít ki. Az ékszert kisebb méretű gyémántok is díszítik, így teljes súlya 271,33 karát.

Laurence Graff, a nevét viselő ékszerház alapítója és elnöke szerint egyedülálló, hogy két kiváló minőségű és legalább százkarátos gyémántot használtak fel egy ékszerhez.

A londoni székhelyű cég egy másik igen értékes darabot is bemutatott a Grand Palais-ban zajló biennálén. A Le Collier Bleu de Reve nevű gyémánt nyakéket egy 10,47 karátos élénk fantázia kék, belül tökéletes briliáns díszíti. A drágakövet az ékszerház a világ egyik legritkább és legkiválóbb kék gyémántjának nevezte. A lánc másik kiemelkedő köve egy színét és tisztaságát tekintve páratlannak ítélt 4,22 karátos kolumbiai smaragd.

Szintén a Graff ékszerészeinek munkáját dicséri a La Biennale Suite nevű szett. A burmai galambvér vörös rubinokból és fehér gyémántokból készült együttes nyakláncból, fülbevalóból és karkötőből áll.

Szó szerint mesebeli a rivális Van Cleef & Arpels ékszerház biennáléra készült kollekciója, amely a Szamárbőr című mesét eleveníti fel gyémántból és más drágakövekből készült ritkaságaival, többek közt egy rózsaszín, bíbor és kék zafírokkal kirakott, valamint fehér gyémántokkal díszített brossal.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top