+ Ajánló

Jártál már nyelvi koktélbárban?

nyelvek

2014-ben a rendezvény helyszíne a Budapesti Olasz Kultúrintézet nagyterme.

A Magyarországon működő európai kulturális intézetek (EUNIC Hungary), együttműködve az Európai Bizottsággal 2014. szeptember 26-án rendezik meg az Európai Nyelvi Koktélbárt, idén először a Kutatók Éjszakája programsorozat részeként.

Sokrétű és szórakoztató idegennyelvi kavalkáddal ünneplik Európa nyelvi és kulturális sokszínűségét. A rendezvény célja, hogy a  nyelvek európai napja  alkalmából felhívja a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára és Európa nyelvi sokféleségére, az anyanyelv és az idegennyelvtudás képviselte értékre, összekötve a Kutatók Éjszakája céljaival. 2014-ben a rendezvény helyszíne a Budapesti Olasz Kultúrintézet nagyterme.

A hagyományokhoz híven a részt vevő intézmények asztalainál a vendégek szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélőkkel találkozhatnak és megszerezhetik a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet. A játékban résztvevők között a kulturális intézetek által felajánlott, nyelvtanuláshoz kapcsolódó értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Idén újdonságként a látogatóknak lehetőségük lesz 20 perces mini-nyelvórák keretében megismerni különböző nyelveket. Az esemény hivatalos weboldalán a rendezvényhez kapcsolódik egy online játék is egy kis kóstoló gyanánt.

A nyelvek európai napján, szeptember 26-án Európa-szerte versenyek, fesztiválok, nyílt napok várják az érdeklődőket, akik ízelítőt kapnak a nyelvtanulás örömeiből, és jó néhány kiadvány, televízió- és rádióprogram közül is válogathatnak. A szakemberek konferenciákon és szemináriumokon cserélnek eszmét egymással a nyelveket érintő aktuális kérdésekről.

Az esemény facebook oldala itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top