+ művészet & politika

Fischer Ádám kórust vezényelve tiltakozott a megszállási emlékműnél

Fischer Ádám

Fischer Ádám elhelyezte Rejtő Jenő egyik regényének példányát az emlékmű tövében.

Verdi Nabucco című operájának Szabadság kórusát énekelték el Fischer Ádám karmester vezényletével a német megszállás áldozatainak emlékműve ellen tiltakozók, mintegy 300-350-en kedden a budapesti Szabadság téren.

A karmester azt mondta, azért vállalja újra és újra a demonstráción a közreműködést, mert őt is vérig sérti az emlékmű, ugyanis az ő nagyszüleit is azok hurcolták el, akiknek most kisebbíteni akarják bűneit.

Fischer Ádám elhelyezte Rejtő Jenő egyik regényének példányát az emlékmű tövében. Ezzel utalva azt hangsúlyozta: sokan voltak azok, akiket megaláztak és tönkretettek akkor, amikor még a „láthatáron sem volt a birodalmi sas”.

Rejtő egy volt közülük, ezért legyen ő a jelképe azoknak, akiknek a tragédiájához „semmi köze nem volt a sasnak” – mondta Fischer Ádám a szoborra alakjaira emlékeztetve.

A szervező Szabadságért és Demokráciáért csoport nevében Zoltai Andrea bejelentette, folytatják a több hónapja tartó demonstrációsorozatot, és ezentúl minden vasárnap 16 órakor várják a tiltakozókat a Szabadság térre.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top