+ Képzőművészet

Tyrannosaurus a Szabadság hídon

Budapest, ahogy még sosem láttad. Kovács Péter KoPé új kiállítása.

Kovács Péter KoPé olyan ál-fotókat, Photoshop-montázsokat készít, melyen fővárosunk emblematikus tereire fantasztikus lényeket, szörnyeket, szuperhősöket montíroz. A godzillás, vasemberes Budapest  KoPé Facebook-oldalán már több, mint ötezer kedvelőt eredményezett, az Instagram-oldalt is több ezren követik.

Superman a Fővám téren csajozik (2014)  'Alternative Budapest' exhibition by KoPé

Interjúnkat KoPéval itt olvashatjátok.

Mi pontosan az ‘Alternative Budapest’? A képeken jellegzetes budapesti helyszínek láthatóak a popkultúra (néha a blockbuster-filmek) emblematikus elemeivel megspékelve. Itt egy Tyrannosaurus kel át a Szabadság hídon, ott egy gigantikus Super Mario zúzza a Duna parti házak tetején, a Gellért téren medúzák repkednek, vagy az egyik ismertebb képén a The Beatles sétál a Keletinél.

Hogy mi ez a műfaj, azt nem tudnám megmondani. Ezeknek a műveknek egy része abszolút gyorsan reagál a körülöttünk zajló eseményekre. Ha úgy tetszik, olyan művek, amelyek kommentálják a tegnapot…

mondta Réz András esztéta a Marriot-beli kiállítás megnyitóján.

Csillagkapu a Deák térnél (2014) 'Alternative Budapest' exhibition by KoPé

Csillagkapu a Deák térnél (2014) ‘Alternative Budapest’ exhibition by KoPé

Ha érdekel, hogyan nézne ki Budapest, ahogy még nem láttad, akkor nézd meg a legújabb ‘Alternative Budapest’ képeket nagyban 2014. szeptember 2-14. között a Corvin moziban.

KoPé képeiből itt rendelhetsz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top