+ Riport

A meztelen kávézás világnapja

ördögkatlan

A lányok és asszonyok bokáikat trendi, színes kis gumicsizmákba rejtik. Pólóik nedvesek, a férfiak szandálja és vádlija saras. Beszámolunk az Ördögkatlanból.

A lányok és asszonyok bokáikat trendi, színes kis gumicsizmákba rejtik. Pólóik nedvesek, a férfiak szandálja és vádlija saras. Beszámolunk az Ördögkatlanból.

Nagyon praktikus ez a fesztivál. Az eső néha esik, máskor nem. Folyamatosan fenyeget, van olyan is, amikor csak dörgedezve fenyeget. Hol Villány, hol meg Siklós felett sötétkékül el az ég. A lányok és asszonyok bokáikat trendi, színes kis gumicsizmákba rejtik. Pólóik nedvesek, a férfiak szandálja és vádlija saras. Csatakosak a szelíd, fesztiváljáró kutyák is. Praktikum és előre látás jegyében, tiszta ruháink fogytán, dresszmentes ébredést ígér a Kovács udvarház kocsmája, amikor meztelen kávézásra invitál bennünket. Alig várjuk A meztelen kávézás világnapját, amit a rusztikus kis büfé meghirdetett Kisharsányba. Reggel hatra.

ördögkatlan

Makó Péter fúvós (b) zenél a Csík zenekar koncertjén. MTI Fotó: Sóki Tamás

Kisharsányban minden évben banánszüret van októberben, az óvoda-tábla alatt polgárőrök tanyáznak, a környék csodálatos hegyeit csak csoportosan, felügyelettel látogathatjuk – ez már a faluturista menetben derül ki. Várnagy Kinga, Köles Ferenc, Ács Norbert, Matta Lóránt és Ottlik Ádám végigökörködte a párszász lelkes település látnivalóit. A fesztivál alatt minden nap délután részt vehetsz egy vadidegen-vezetésben.

ördögkatlan

Tompos Kátya koncertje. MTI Fotó: Sóki Tamás

Megkerültük a hegyet, átpörköltünk Palkonyára, ahol a Malomszínpadon a Budapest Bár szerettette meg magát velünk. Juci Ákom-bákomjára értünk oda, aztán befutott a Pokol bár. Volt egy lelkes, táncolós csapat, akik ismerték a számokat, ami jó volt, mert együtt élt közönség és a banda.

Tomboltunk, táncoltunk, kitérdeltük a rövid nadrágunkat, aztán felsétáltunk ott, oda, Palkonyán a Cifra udvarba. Na, jól van, nemzeti pszichedelik, tulipános láda, miegymás, volt az első gondolatunk, lefigymáltuk, nagyot tévedtünk. Nem csak a Karaván Família autentikus, vérprofi zenéje, hanem a csodálatos beltér, a finom borok, mindezek rángatták a lábunkat, és az eső szép lassan esni kezdett. És miközben a Karaván Família egy orosz cigánynótát húzott, a katlan legszebb ruhás cigánylánya szatmári táncot ropott.

ördögkatlan

Kiss Tibor énekes-gitáros a Quimby együttes koncertjén. MTI Fotó: Sóki Tamás

Fesztiválközi különdíj-előleg: A legszebb diszkópult – Palkonya, Cifra udvar.

És ami igen fontos, kedves-esős meglepetés: Wombo-koncertek minden nap, hol itt, hol ott. Légy ott!

Édi-bédi (nem ilyen a feszt) kedvcsináló itt

Ördögkatlan, 2014, augusztus 7.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top