+ Ajánló

Cicivillantók örömünnepe – retróbuli Mogyoródon

mogyoródon

Eljutottunk oda, hogy 2014-ben nálunk a nyár egyik legnagyobb zenei dobása az, hogy David Hasselhoff felkonferál régvolt egyslágeres produkciókat.

A retró szó érdekes jelentésváltozáson ment keresztül az elmúlt években. Amikor a szó üstökösként feltűnt és boldog-boldogtalan retrózni kezdett, akkor még honi viszonyokban nagyjából a szocreálnak felelt meg, külföldi viszonylatban pedig leginkább az ötvenes és a hetvenes évek közé eső bármit jelölte: a hippi-cuccokat ugyanúgy, mint a flitteres öltönyt, vagy egy ortodox rock and roll zenekart.

Aztán eltelt ez az emlegetett pár év és hirtelen retróvá vált még a kilencvenes évek is, ami azért az én olvasatomban nem volt olyan régen, csak persze megint nem engem kérdeztek.

Ahogyan arról sem kérdeztek meg, hogy jó ötletnek tartok-e egy olyan utazó fesztivált roadshow-t Mogyoródon, ahol a konferanszié a nem mellesleg dalra is fakadó Hasselhoff és egymás után lépnek fel a nyolcvanas és a kilencvenes évek csereszabatos egyslágeres produkciói. Persze, hogy nem tartom annak, de ez nem azt jelenti, hogy a Celebrate The 80s & 90s-rendezvénysorozat ne lenne tök sikeres.

Persze kell ehhez az is, hogy a zenei produkciók mellé legyen egy autós fesztivál is, ahol még Hasselhoff legendás autója is megcsodálható. Így már apa sem marad otthon, anya meg eleve jönne, még akkor is, ha esetleg kisilabizálta, hogy a legtöbb internetes forrás tévesen hirdeti a mogyoródi koncert főfellépői között Rick Astley-t, aki ugyan része a brandnek, de Magyarországra pont nem jön.

Szóval Rick Astley nem lesz, de jön Samantha Fox, ami alighanem ismét apának kedvez jobban, a kölök viszont nem fogja érteni, hogy apának miért csorog a nyála a nénire. Samantha Foxon kívül nagy név még a holland 2 Unlimited dance-duó, amely egy hasonló rendezvény kedvéért állt újra össze egy pár évvel ezelőtt.

https://www.youtube.com/watch?v=TD33AxebRAg

A névsorból a legjobban Sabrinán lepődtem meg, aki egyfelől legkönnyebben úgy azonosítható be, hogy ő az olasz Samantha Fox, másfelől úgy, hogy egyetlen nagy slágerének videójában nagyon sokszor cicit villantott – amivel nincs is baj, de ennek fejében a rádióhallgatókat igazán meg lehetett volna kímélni.

https://www.youtube.com/watch?v=Ug8WeZyTxXg

Lesz még Vengaboys is Mogyoródon, amiről az utolsó emlékem, hogy egy általános iskolai szülinapi partin a lányok arra táncoltak, miután a fiúkkal kivetették a Limp Bizkit-kazettát. Jön még egy tag a Snapből és a többit illetően maradjunk abban, hogy sokan mások is (nyughatatlanoknak: Haddaway, DJ Sash!, Twenty 4 Seven).

Tehát ezt a horgot kaptuk be, de aki szeret vigasztalódni, annak mondom, hogy nem vagyunk egyedül: 9 másik országban is lesz Hasselhoff-roadshow és köztük olyan irigyelt jóléti állam is van, mint Svédország. Mondjuk az én anyámat se érdekelte, amikor a kettes matekdolgozatnál arra próbáltam hivatkozni, hogy az osztályelsőnek is rosszul sikerült. „A más gyereke nem érdekel!” – mondta akkor. Nekem meg ez volt az egyetlen kijátszható kártyám.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top