+ Zene

Elhunyt Mohay András

A 36 éves dobos egy közúti baleset után egy bajba jutott autó segítségére sietett, ekkor ütötték el.

Elhunyt Mohay András, a Budapest Jazz Orchestra, a Modern Art Orchestra és számtalan más formáció dobosa. A Musicpress értesülései szerint a zenekar egy debreceni koncertről tartott haza, amikor balesetet szenvedtek. Mohay András egy bajba jutott autó segítségére akart sietni, de elütötték, a helyszínen életét vesztette.

A Budapest Jazz Orchestra közleménye honlapjukon:

2014. július 27-én éjjel az M3-ason Debrecenből hazafelé halálos baleset történt, mely érintette a zenekar egyik részét. Mohay András, a zenekar dobosa a balesetben életét vesztette, három embert a zenekarból könnyebb sérülésekkel az Egri Kórházba szállítottak. A körülményekhez képest a zenekar további tagjai jól vannak.

Mohay András 1978-ban született Budapesten, zenei tanulmányait tízévesen kezdte a X. kerületi állami zeneiskolában klasszikus ütőhangszer szakon. Tinédzser évei elején ismerkedett meg a jazzel, középiskolai tanulmányai mellett az MZTSZ zenei studiójában tanult immáron dobfelszerelésen Jávori Vilmostól. Érettségi után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzdob tanszékére, 2003-ban diplomázott. Játszott a hazai jazzélet meghatározó alakjaival, többek között Szakcsi Lakatos Bélával, Vukán Györggyel, Oláh Kálmánnal és Tony Lakatossal, dolgozott a Budapest Jazz Orchestrával, valamint Tűzkő Csaba szeptettjével. Több külföldi neves művésszel is volt alkalma játszani, köztük volt Chico Freeman, Erik Truffaz, Rosario Giuliani, Peter King. Szerepelt számos hazai és európai fesztiválon – Angliában, Oroszországban, Belgiumban, Csehországban, Romániában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top