+ Irodalom

Meghalt Thomas Berger, a Kis nagy ember írója

berger

A Kis nagy emberből filmet is forgattak Dustin Hoffman főszereplésével, aki a 121 éves Jack Crabb-ot alakítja. Az író 1999-ben megírta a mű folytatását is Kis nagy ember visszatér címmel.

Július 13-án, néhány nappal kilencvenedik születésnapja előtt elhunyt Thomas Berger amerikai író. Az idős művész egészsége az utóbbi időben nagyon megromlott, végül egy New York-i kórházban örökre elaludt.

Berger még annak az írógenerációnak a tagja volt, akik szolgáltak a második világháborúban. Számos műfajban alkotott és horrorisztikus művei, a a tudományos-fantasztikus munkái vagy a detektív regényei egyaránt zseniálisak voltak.
Leghíresebb könyvei a Kis nagy ember (Little Big Man) és a The Feud című regények, az utóbbiért még Pulitzer-díjra is jelölték.

A Kis nagy emberből filmet is forgattak Dustin Hoffman főszereplésével, aki a 121 éves Jack Crabb-ot alakította. Az író 1999-ben megírta a mű folytatását is Kis nagy ember visszatér címmel.
Nem pusztán leghíresebb művét filmesítették meg, hanem Szomszédok (Neighbors) című regényét is John Belushi és Dan Aykroyd főszereplésével, valamint a Meeting evil-t, melyben Samuel L. Jackson and Luke Wilson is feltűnt.

berger

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top