+ Építészet

Építészeti fotópályázat

Amatőr és profi is indulhat, öt kategóriában összesen 3 millió forintot vihetnek haza a díjazottak.

Építészeti fotópályázatot hirdet Megújult műemlékek friss szemmel címmel a Magyar Építőművészek Szövetsége és az Egyes Kiemelt Jelentőségű Budapesti Beruházásokért Felelős Kormánybiztosság (Miniszterelnökség) az idei Ybl-bicentenárium és a Magyar Építészet Éve alkalmából – közölte a fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztosság.

Tájékoztatásuk szerint a pályázaton mindenfajta megkötés nélkül indulhatnak hivatásos, illetve amatőr fotósok akár analóg, akár digitális fényképezőgéppel készült pályaművekkel. A pályázat résztvevőinek a nemzet főterén, az átépített Kossuth téren; a megújuló Várkert Bazárról; a Pollack Mihály által tervezett, nemrég felújított Ludovika főépületéről; a megújult Pesti Vigadóról, valamint a Zeneakadémia nemrég átadott, kívül-belül magas színvonalon helyreállított épületéről kell újszerű látásmóddal képeket készíteniük.

A pályázaton a kiírásban szereplő öt kategória mindegyikében kiosztanak a szervezők első, második és harmadik díjat – összesen mintegy 3 millió forintot. Emellett a pályázat lezárását megelőzően internetes közönségszavazás is lesz.

A győztes műveket a szakma legjobbjai között számon tartott fotóművészek és épületfotósok – többek közt Bujnovszky Tamás, Szentiváni János és Szél Ágnes – részvételével működő bírálóbizottság választja ki.

A pályázat fővédnöke Fürjes Balázs kormánybiztos. A pályázattal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható, és a pályázati kiírás letölthető az internetről (www.frissszemmel.hu). A pályázat weboldalán a regisztrációt követően a pályaműveket is fel lehet tölteni – tartalmazza a tájékoztató.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top