Archív

John Cunningham visszaadja Pro Cultura Hungarica kitüntetését

Cunningham egyetértőleg hivatkozik Schiff András múlt heti Guardian-cikkére is.

John Cunningham, a sheffieldi egyetem magyar és közép-európai filmtörténetre szakosodott professzora a The Guardian című baloldali brit lapnak írt levelében bejelentette, hogy visszaadja Pro Cultura Hungarica kitüntetését. A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap pedig a magyar közoktatási rendszer átalakításáról közölt cikket hétfői számában.

John Cunningham a The Guardianben közzétett levelében közölte, hogy döntésével az „egyre inkább reakciós, retrográd magyarországi fejlemények” és különösen az Orbán Viktor vezette kormány politikája ellen tiltakozik. Hozzátette: az elmúlt években mind nagyobb elkeseredéssel és rémülettel figyeli a magyarországi történéseket.
Cunningham egyetértőleg hivatkozik Schiff András múlt heti Guardian-cikkére is, amelyben a Londonban élő magyar zongoraművész és karmester „elképesztőnek és botrányosnak” nevezte a Horthy-korszak magyarországi dicsőítését.
A professzor felszólította a Pro Cultura Hungarica elismerésben részesített, „Nagy-Britanniában és máshol élő” többi kitüntetettet is hasonló lépés megfontolására.
Cunningham, aki 1991 és 2000 között magyarországi egyetemeken tanított film- és médiatudományt, és könyveket is írt a magyar filmtörténetről, 2009-ben kapta a magyar kitüntetést.
http://www.theguardian.com/world/2013/dec/15/andras-schiff-right-about-hungary

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Molnár Z. Antal szerint:

    Aki elfogadta a magyar állam védelmét és oktatási rendszeréből kamatoztatta jelen karrierét, majd tücsköt-békát kiabált a fennálló rendszerre, azt sújtsa a sors legkegyetlenebb átka! Ezek a kétlaki férgek okozzák a világ meghasonlását. De közéjük sorolandó az is, aki kitüntette őket, mert lelkiismerete nem hagyja nyugodni 90 éves zavaros múltja miatt.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top