Archív

Toll a füledbe! – abszurd szöveg pályázat

Abszurd szövegek írására, a műfaj népszerűsítésére ír ki pályázatot a Librarius.hu.

A pályázatraaz alábbi témakörökben lehet pályázni:

1. Vadvízi tegezés

2. Szeszélyes hulladék

3. Morális szex

4. Nemzeti agycirkusz

Abszurd szövegen értjük a képtelen helyzetek lehetetlenül komikus, vagy épp fejet falba verő nászát, avagy eszement ötletek nyelvileg impozáns leírását. Jelentkezési korhatár nincs, de lehetőleg maradjunk a születés és halálozás időintervallumán belül. Beküldési határidő 2013. november 10. Az írásokat, amelyek nem lehetnek hosszabbak 3.000 karakternél (szóközzel együtt), a librarius@librarius.hu címre kérjük beküldeni. Egy versenyző legfeljebb 4, kategóriánként 1 írással pályázhat, de mindnéggyel nyerhet. A zsűri november végéig hoz döntést. A zsűri tagjai a Librarius szezői:

Mészöly Ágnes

Hartay Csaba

Harmat György

Minden kategóriában külön díjazzuk az első három helyezettet. A díjak különböző értékű könyvjutalmak, amelyeket az ünnepélyes díjátadón az RS9+-ban adunk át, egy külön erre a célra szervezett műsoron, ahol a díjnyertes pályázatok impozáns előadói környezetben jelennek meg. Az írásokat közli a Librarius egy külön erre az alkalomra létrehozott Toll a füledbe! blogban. Nem lehetetlen, hogy a nem díjnyertes pályázatokból is közlünk. Minden kézirat a kategória megjelölésével kezdődjön!

A zsűri a díjakat megoszthatja és meg is szorozhatja, de gyököt nem vonhat belőlük.

A díjazottakat külön értesítjük.

Tollakat a fülbe!

15szazalek

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. göre gábor szerint:

    A saját Abszurd mese

    Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
    Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
    Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
    Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
    Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

    Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top