Archív

Quimby: regényszerű könyv a 22 évről

A regényszerű megközelítés sokkal költőibb hozzáállást tesz lehetővé a megtörtént eseményekhez. Sokszor nehéz kellő távolságot tartani a velünk megesett dolgoktól, apró mozzanatok is zavaróak lehetnek, a legdurvább sztorikat finoman megírni nem könnyű – fogalmazott Kiss Tibor, a zenekar frontembere, gitáros-énekese a Quimby című könyv sajtóbemutatóján.Quimby  konyv

A Bookline kiadó gondozásában megjelenő könyv, amelyet Miklya Anna és Dömötör Endre jegyez, négy egységből áll: a Quimby-gép című rész 13 fejezetben meséli el az együttes eddigi éveit, rövid portrékon keresztül ismerhetjük meg a hat tag életének fontosabb epizódjait – köztük például Varga Livius tizenévesen Amerikában töltött másfél évét vagy Kiss Tibor összeomlását, pszichiátriai kezelését -, szerepel a kötetben egy részletes diszkográfia az eddigi 13 kiadványról, végül egy 32 oldalas színes képmelléklet.

„Egy részére magam is emlékszem annak, ami itt olvasható, a könyvvel kétségtelenül teljesebb képem lesz az elmúlt 22 évről” – mondta Varga Livius perkás-vokálos. Mint a sajtóbemutatón elhangzott, a zenekarból Balanyi Szilárd billentyűs az, akinek mindenről írásos, képi „bizonyítéka” van, Gerdesics Ferenc dobos pedig az, aki mindenre pontosan emlékszik.

A napjaink egyik legnépszerűbb magyar rockzenekarának számító Quimby 1991-ben alakult Dunaújvárosban, eddig tizenhárom lemezt készített; a legutóbbi Instant szeánsz címmel 2011-ben jelent meg. A zenekarban Kiss, Varga, Balanyi és Gerdesics mellett Kárpáti Dódi trombitás és Mikuli Ferenc basszusgitáros szerepel. Nagy slágereik: Hintalógalopp, Fekete Lamoure, Autó egy szerpentinen, Halleluja, Libidó.

Quimby  konyv

Miklya Anna, Dömötör Endre: Quimby

296 oldal

keményborító

Bookline 2013.

3900 Ft helyett 3591 Ft

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top