Archív

Ne ess pánikba! – Douglas Adams-életrajz

douglas-adams-black-and-white1

Douglas Adams a 20. század egyik legjelentősebb sci-fi írója volt. Népszerűségét egy Innsbruck melletti mezőn felmerült ötletnek köszönheti, amelyből aztán megszületett a Galaxis útikalauz stopposoknak.

Neil Gaiman, az elismert képregény- és sci-fi-szerző Ne ess pánikba! című könyve Douglas Adams munkásságát élteti. A személyes beszélgetéseknek és interjúknak köszönhetően Gaiman első kézből tárja fel az olvasók előtt Douglas Adams életművét a Ki vagy, Doki?-forgatókönyvektől a Dirk Gently-regényeken át az Utoljára látható című útikönyvig.

A kiadó ajánlója szerint a kötet természetesen mindent bemutat, ami Galaxis: a BBC eredeti rádiójáték-sorozatát, amelyből később a regényfolyam is kinőtte magát, magukat a könyveket, a televíziós sorozatot, a számítógépes játékot és az internetes oldalt.

Neil Gaiman könyve a közelmúlt eseményeit követve mesél a mozifilmről, az első regény megjelenésének 30. évfordulójáról és a „trilógia” Eoin Colfer tollából származó hatodik, Ja, és még valami… című darabjának megjelenéséről is.

A Galaxis útikalauz főhőse Arthur Dent, egy átlagos brit, aki az univerzumban utazgat, miután a Földet egy intergalaktikus sztráda építése miatt elpusztítják.

Adams a trilógiának indult Galaxis-sorozatban végül öt regényt írt, mielőtt 2001-ben szívroham következtében elhunyt, de egy hatodik kötetet is tervezett. „Az öt rossz számnak tűnik, a hat jobb” – mondta egyszer.

Eoin Colfer ír szerző, a Galaxis útikalauz rajongója vállalta a hatodik kötet megírását, amire Adams özvegye, Jane Belson is áldását adta. A Ja, és még valami… 2009-ben, az első regény megjelenésének 30. évfordulójára került a könyvesboltokba.

MTI

Douglas Adams: GALAXIS Útikalauz stopposoknak

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top