Archív

Benda Balázs: Kalandos történet

BendaMegjelent Benda Balázs Kalandos történet című könyve, amely már kapható a könyvesboltokban, és a Librarius boltjában is megrendelhető.

Benda Balázs (Szeged, 1965-1992) írói és képzőművészeti pályáját korai halála az indulás pillanatában zárta le. Keveset publikált, de ebben a kötetben igyekeztünk összegyűjteni minden fellelhető írását, rajzát és festményét. Élete utolsó évében egy novelláját közölte a Pompeji, néhány grafikáját a Magyar Napló, és fölvételt nyert a József Attila Körbe, és a Fiatal Művészek Stúdiójába is. A kötetből a 19 évvel ezelőtt papírra vetett Két önéletrajzát olvashatják itt.

 

 

[KÉT Önéletrajz]

 

1965-ben születtem Szegeden, kedvező körülmények között, meleg, világos helyen. Egy idő múlva elértem mostani testmagasságomat (172 cm), ami valószínűleg természetes úton már nem változik. Súlyom is gyarapodott, volt idő, mikor kövérnek mondtak, s volt, mikor soványnak embertársaim. Észjárásom lassú, szellemi képességeim gyengék. Ám szépérzékem fejlett, és ezért szeretek sok szép festményt és színes képet festeni, így kerültem ebbe a katalógusba is. A szép festményeket majd eladom jó pénzért, így gazdag ember válik belőlem. Majd megnősülök, egy szép nő lesz a feleségem, hogy ne kelljen szégyenkeznem a külseje miatt, amikor az utcán sétálunk vagy más nyilvános helyre megyünk. Tervezem még, hogy jól sportoljak majd a jövőben, és a békés öregkort is.

*

Születtem 1965. március 19-én, Szegeden. Apám, dr. Benda Antal, nyugdíjas. Anyám, Fábián Noémi 1976-ban elhunyt. Az általános iskolát 1979-ben végeztem Szegeden, tanulmányaimat ugyanitt, a Ságvári Endre Gimnáziumban folytattam, és 1984-ben fejeztem be Vácott a Madách Imre – akkor Sztáron Sándor – Gimnáziumban. Ezután egy évig dolgoztamkülönböző munkahelyeken, majd másfél évig sorkatonai szolgálatomat töltöttem

Szabadszálláson. 1987-től a József Attila Tudományegyetemen történelem szakon három szemesztert végeztem. Szegeden lakom apámmal, munkahelyem nincs. Publikációkból és alkalmi munkákból élek.

 

Szeged, 1992. február 20.

Benda Balázs{jcomments on}

 

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top