Archív

Történt Helsinkiben, 1984-ben

tuzoltoAz istenit! Azt képzelik, hogy egy ilyen tragaccsal lehet bármit is csinálni…. – szidta Nieminen az árokba csúszott tűzoltóautót.

Bejelentés érkezett, hogy a Ramsinniemi félsziget csücskében tűz van.

A sűrű füstöt az öböl túloldaláról, Marjaniemiből is jól lehetett látni, onnan telefonált valaki. A parti utat télen nem tisztították, csupa jég és fagyott latyak volt minden. A félsziget végében állandó lakosok nem voltak, de a garázdálkodás lehetőségét sosem lehet kizárni. A régi nyaralókban gyakran tanyáztak bizonytalan elemek.

A tűzoltók megpróbálták visszatolni az autót az útra, de az úttestet tükörsima jég borította, a tűzoltóautó pedig nagyon nehéz volt. A füst meg egyre csak szállt az öböl fölött.

Nieminen felhívta a központot és segítséget kért.

Nemsokára a másik tűzoltóautó is az árokban kötött ki. Sötétedni kezdett.

Sikerült egy traktort szerezni és Karjalainen tűzoltóparancsnok is a helyszínre érkezett. Első dolga az volt, hogy jól leszidta Nieminent. Miért nem ment senki előre megnézni, mi a helyzet és hogy nincs-e valaki veszélyben? Karjalainen végül úgy döntött, maga megy terepszemlére. Autóval már nem próbálkozott, de a távolság nem is volt több kétszáz méternél.

Mire odaért, a tűz kialudt.

A közeli nyaraló ablakában égett a villany. Kiderült, hogy a lakó szemetet égetett és erről hivatalos papírja van. A tűzoltóparancsnok látni akarta az engedélyt. Az engedély hivatalos volt – Karjalainen tűzoltóparancsnok saját aláírásával.{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top